De ziua sănătății mintale


✍️ Ieri a fost ziua sănătății mintale.
Sănătatea minții prin prisma filozofiei înseamnă a avea o viziune adecvată asupra lumii sau o percepție echilibrată a lumii.

Într-un manual vechi de psihiatrie este menționat un exemplu de psihoză reactivă. Soțul și-a prins soția în pat cu un alt bărbat. De frică, soția a avut o cădere psihică. A început să se comporte de parcă se afla în acel moment pe plajă. Părea că se bucura dezgolită de razele fierbinți ale soarelui și admira valurile azurii. După care îi spune cu afecțiune soțului ei: „Jean, dă-mi, te rog, un prosop!”

În consecință, femeia a fost internată la spitalul de psihiatrie. Pe fondul unei îngrijorări în exces o luase razna, iar soțul a fost indulgent și a iertat-o...  Apoi ea și-a venit în fire, s-au împăcat și au continuat să trăiască împreună.

În prezent, mulți se comportă ca această femeie. Își imaginează că stau pe plajă și cer un prosop. Ei pretind că nu se întâmplă nimic. Nebunie curată! Dacă, la început, aceasta evadare de realitate te putea salva, acum devine distructivă. Este mai bine să analizăm obiectiv situația și să fim pregătiți pentru diverse evenimente sau scenarii. Între timp, vom acumula forțe noi, vom lua o pauză de stres și nu vom rumina aceleași gânduri înfiorătoare, și, mai mult de atât, nu vom insista să trăim în lumea fictivă a unicornilor roz.

Acceptarea calmă a realității este cea mai importantă și utilă atitudine. Luați decizii, descoperind soluții potrivite în timpul provocărilor de orice fel. Pentru a se evita internarea într-un spital de psihiatrie, atunci când realitatea se va desfășura subit în fața ochilor.
Să fim puternici și să acceptăm realitatea, pentru că numai în aceste condiții îi vom face față.

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©️Anna Kirianova

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...