Un gest "neconvenabil"



Am aflat de curând despre un gest "neconvenabil" al unui tânăr. Omul a creat un joc de calculator, lucrând mult și meticulos la asta. După finalizare, și-a vândut produsul și a câștigat destul de bine. Pentru prima dată în viață, tânărul a ținut în mâini o sumă atât de mare de bani! Visase să-și cumpere o mașină, mai ales, acum ar fi fost momentul oportun pentru achiziția mult dorită. Se știe, nu rareori, visele devin realitate.

Dar tânărul nu și-a luat o mașină, a optat pentru un sejur scump la mare. Marea este, de asemenea, foarte benefică. Nu e la fel de profitabilă o vacanță cum ar fi fost o mașină, dar este o alegere reușită totuși. De pildă, poți merge însoțit de o fată, ca să te relaxezi timp de trei săptămâni pe plajă, să vizitezi situri, obiective turistice, să locuiești într-un hotel de cinci stele, să te bucuri de mâncare locală delicioasă...

Tânărul însă nu a invitat nicio fată, ci l-a chemat pe bunicul său. Bătrânul, un arhitect pensionat, se simțea din ce în ce mai rău, era slăbit și bolnav, își pierduse bucuria de viață. De fapt, își dorea să moară odată și de multe ori vorbea deschis în acest sens. În viața lui, omul trăise modest, în timp ce avea grijă de familia sa numeroasă, iar la mare a călătorit doar în tinerețe, o singură dată... În concluzie, nepotul a cumpărat biletele de avion și a zburat împreună cu bunicul său spre marea nemărginită.

Rudele și-au răsucit degetele la tâmple, prietenii erau de-a dreptul oripilați, dar tânărului puțin îi păsa. Bunicul s-a opus inițial, considerând că îl paște moartea după colț, și, la drept vorbind, se simțea cam rău... Dar în fața mării bătrânul a reînviat, a prins drag de viață, și-a recăpătat energia. Cândva se ocupase de pictură, iar peisajele pe care le admira, l-au uimit și l-au inspirat ca pe vremuri.

A schițat câteva desene, a vizitat ruinele unui sit, s-a scăldat în mare... La întoarcerea acasă, bătrânul s-a reapucat de pictură. Nu mai făcuse aceasta de multă vreme, pentru că boala il șubrezise fizic, iar inspirația îl părăsise. Acum însă era cuprins de un val de forță și energie creativă. Astfel, bătrânul a realizat cu drag multe tablouri splendide.

Aceste creații unice au atras privirile oamenilor. Inspirația este un lucru grozav. Bătrânul a participat la mai multe expoziții de artă, iar persoane din lumea bună i-au apreciat munca și talentul, cumpărându-i tablourile. În acest ritm, prețul picturilor sale a crescut. Drept mulțumire, bunicul i-a cumpărat nepotului o casă la mare, o mașină și multe alte daruri din banii câștigați.

Este o poveste inspirațională despre cum acțiunile "neconvenabile" se dovedesc adesea a fi cele mai profitabile, cum binele se întoarce la binefăcător însutit, dacă a fost făcut din tot sufletul. Binele nu se întoarce întotdeauna la fel de repede și tangibil precum în această poveste, dar se întoarce cu siguranță: în această lume ori în cealaltă.

Această istorie mi-a fost relatată de către managerul vânzării acelor tablouri. Femeia a descris situația în secțiunea de comentarii a unei alte povești de viață.

Aceasta denotă faptul că lumina propagă lumină, binele atrage alt bine, iar cuvintele bune provoacă un ecou benefic în inima celui care le aude. O călătorie "neprofitabilă" cu un bunic sărac în schimbul achiziției unei mașini, s-a dovedit a fi avantajoasă, în cele din urmă. Deși, probabil, nu am făcut uz de cele mai potrivite cuvinte la final, totuși sunt perfect potrivite pentru cei care sunt interesați cum să obțină profit din orice situație. Noi însă rareori ținem cont de asta, atunci când facem binele. Și bine facem...

Traducere de Mariana Cașu după
©️Anna Kirianova

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Frica de iubire

O femeie a plecat...

Sindromul vieții amânate