Combaterea stresului


📜 Combaterea stresului


📅 22 aprilie

În mod inevitabil, ne confruntăm cu perioade de stres în viața noastră, indiferent de timpul nostru în recuperare.
Uneori, stresul apare din cauza factorilor externi. Suntem echilibrați, dar circumstanțele vieţii ne provoacă dezechilibre. Alteori, stresul apare din cauza stării noastre interioare. Simțim cum echilibrul ne este perturbat.

Indiferent dacă este vorba de stres din motive exterioare sau interioare – aceasta este cea mai dificilă provocare pentru noi.
Când suntem stresați, ne putem baza mai mult pe sprijinul grupului. Prietenii noștri din grup ne vor ajuta să ne simțim mai echilibrați și mai calmi, în pofida situațiilor stresante.

Convingerea că evenimentele curente sunt doar un capitol temporar şi neplăcut dintr-un plan întemeiat şi util ne poate, de asemenea, ajuta. Ne putem consola cu gândul că vom depăşi aceste perioade și ele nu ne vor înfrânge. Nu vom regresa sufleteşte, ci vom rezista. Ne va ajuta mult să ne axăm pe principiile de bază: focusarea pe detaşare, lucrul cu sentimentele noastre şi traiul în prezent.

În perioada stresului, să ne concentrăm, mai ales, pe grija de sine. Ne vom descurca în cele mai dificile situaţii, oferind mai mult celorlalţi, când ne ocupăm de noi înşine. Să ne întrebăm constant: “Ce trebuie să fac pentru a avea grijă de sine? Ce mă poate ajuta să mă simt mai bine?”

A avea grijă de sine în perioadele de stres nu este facil. Uneori, e mai comod să te ignori pe sine. Totuşi, grija de sine va avea mereu un rezultat pozitiv.

🔆 Astăzi, îmi voi aminti că nu există nicio situație pe care să nu o pot depăşi, dacă am grijă de sine.

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©Melody Beattie

🔔 Abonează-te la pagina 365 de Meditații pe Telegram https://t.me/meditatii365 şi fii la curent cu toate articolele de pe blog!
🔅🔅🔅🔅

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...