Depășirea crizelor



📜 Depășirea crizelor                                

📅 26 iunie 

Criza poate dura, de regulă, câteva zile. În această perioadă vom deveni lenți, răvășiți sau copleșiți de sentimente pe care nu le înțelegem. Este posibil să nu realizăm ce ni se întâmplă. Încercarea noastră de a ne comporta diferit, conform programului, va părea că nu funcționează. Deocamdată, nu discernem cum ne-am dori să ne simțim emoțional, mental și spiritual. 

În timp ce ne confruntăm cu o criză, vom reveni la vechile modele de gândire, sentimente și comportamente, chiar dacă am descoperit în program mai multe lucruri despre sine. Probabil, vor reveni gândurile obsesive, chiar dacă realizăm faptul că nu funcționează să ne lăsăm la discreția lor. 

E posibil să căutăm frenetic pe cineva care să ne facă să ne simțim mai bine, realizând totuși că fericirea și bunăstarea noastră nu se află în mâinile acelei persoane. 

Ne vom asuma probleme ce nu ne aparțin și vom acționa într-un mod care, așa cum se știe, nu funcționează. 

Criza nu va dura. Asemenea perioade sunt normale, chiar necesare. Sunt zile pe care e de dorit să le suportăm și să fim atenți la recuperarea personală, indiferent dacă recompensa vine rapid sau nu. Uneori, în astfel de zile ne permitem să fim și să ne iubim pe noi înșine atât cât putem. 

Să nu ne intimidăm, oricât de mult timp ne solicită recuperarea. Să nu avem așteptări "prea mari" în mod nejustificat. Nici să nu pretindem permanent perfecțiunea. 

Suportaţi criza. Ea va trece. Uneori, va dura timp de câteva zile, ca apoi, în decursul unei singure ore, să constatăm cum ne-am remediat și ne simțim mai bine. Alteori, criza poate dura mai mult. 

Aplicați principiile programului într-o chestiune minoră și ieșiți ușor-ușor din impas. Criza va trece în curând. Nu putem face niciun pronostic referitor la ziua de mâine, pe baza situației curente. 

🍀 Astăzi voi fi atent(ă) la atitudinea mea vizavi de o problemă concretă, având încredere că, în timp ce practic un comportament sănătos, voi înainta. Îmi voi aminti să încep, înainte de toate, cu acceptarea, recunoștința și detașarea. 

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©Melody Beattie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...