Voia lui Dumnezeu

 


📆 29 iunie 

Totul se întâmplă conform voinţei lui Dumnezeu, adesea independent de noi și nu graţie nouă. Posibil, vom încerca să intuim ce vrea Dumnezeu de la noi, cercetând cu mare atenţie voia Sa, de parcă aceasta ar fi o comoara ascunsă în locuri tainice. Când Îi descoperim voia, considerăm că am luat premiul râvnit. Iar dacă nu suntem atenţi, credem că ne-a scăpat ceva. Totuşi, acest lucru nu funcţionează aşa.  

Vom crede, probabil, că trebuie să trăim viaţa în mod „corect”, gândind şi simţind într-un anumit mod, silindu-ne să le facem pe toate la locul potrivit şi la timpul potrivit, pentru a putea descoperi voia lui Dumnezeu. Dar nu aşa stau lucrurile, de fapt. Voia lui Dumnezeu nu stă ascunsă pe undeva. Nu e necesar să o controlăm şi nici să o schimbăm. Nu e nevoie să mergem pe vârful degetelor, ca ea să se împlinească. 

Ea este aici, acum, în interiorul şi în jurul nostru. Ea se împlineşte chiar acum. Uneori ne oferă o viaţă liniştită, fără evenimente tumultoase, incluzând disciplină zilnică, responsabilitate şi cunoştinţe de autoîngrijire. Alteori, ne vindecă în circumstanțe care declanșează în noi dureri și resentimente din trecut. Uneori, ne oferă daruri extraordinare. 

Într-adevăr, fiecare dintre noi are un rol distinct. Avem şi responsabilități care vizează îngrijirea de sine. Totuşi, nu e necesar să controlăm voia lui Dumnezeu în ceea ce ne priveşte. Suntem protejați, suntem în grija Sa. Puterea Care ne protejează, ne iubește foarte mult. 

Dacă trăiţi o zi liniştită, aveți încredere. Dacă urmează una plină de agitaţie, credeți că aşa trebuie să fie. Dacă urmează o pauză în viaţa voastră, acceptaţi această pauză. Dacă primiţi ceea ce aţi așteptat de multă vreme, atunci credeți și primiţi cu bucurie. 

🍀 Astăzi, voi crede că voia lui Dumnezeu se împlineşte în viaţa mea la timp, cu un rost anume. Voi reduce anxietatea, frustrarea și nu voi căuta cu disperare Voia lui Dumnezeu prin controlul destinului meu,  sau îngrijorându-mă inutil la gândul că această Voie mă ignoră şi mie îmi scapă esenţialul. 

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©Melody Beattie 

🔔 365 de Meditații pe Telegram https://t.me/meditatii365

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...