Responsabilități

📜 Responsabilități  

📅 30 mai 

În timpul vieții putem pierde multe lucruri, dar şi oameni, dacă nu ne asumăm responsabilități. E necesar să ne asumăm responsabilități, dacă dorim să evoluăm de la stadiul de întâlniri într-o relație, dacă vrem să obținem o casă sau un apartament care ne place, un serviciu dorit sau mașina la care visăm. 

Ne vom onora obligațiile în diverse sfere: în carieră, dar şi în familie, prietenie, recuperare. Dacă ne limităm la încercarea de a face ceva, aceasta nu duce la succes. Succesul vine când ne asumăm responsabilități. În același timp, să evităm asumarea responsabilităților, dacă nu suntem pregătiți pentru acest lucru. 

Uneori, teama de angajamente ne semnalizează ceva. Probabil, ne opunem unei relații oarecare, fie refuzăm o anumită achiziție sau ezităm să alegem un domeniu de activitate. În alta situație însă, problema constă în frica personală care ne blochează. În cazul acesta luați o pauză și așteptați, până vă clarificați. 

Aveți incredere în sine. Cereți Puterii voastre Superioare să vă elibereze de frica de responsabilitate. Cereți lui Dumnezeu să elimine obstacolele din calea asumării responsabilităților. Cereți-I îndrumare. 

Întrebați-vă dacă sunteți dispus(ă) să pierdeți lucrul sau relația pentru care nu vă asumați responsabilitatea. Apoi, ascultați calm răspunsul şi așteptați până când veți descoperi o soluție corectă și convenabilă. 

E bine să ne asumăm angajamente, dar nu şi atunci când nu suntem pregătiți pentru ele. Credeți în faptul că sunteți capabil(ă) să vă asumati responsabilități, dacă vă doriți neapărat aceasta.  

🏵 Doamne, îndrumă-mă atunci când îmi iau angajamente. Dă-mi curajul de a-mi asuma responsabilități potrivite, înțelepciunea de a nu mi le asuma pe cele nepotrivite și răbdarea să clarific ce înseamnă acestea pentru mine. 

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©Melody Beattie 

🔔 Abonează-te la pagina 365 de Meditații pe Telegram https://t.me/meditatii365 şi fii la curent cu toate articolele de pe blog!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...