Înfruntând vremuri grele

Înfruntând vremuri grele 

15 septembrie 

Suntem rezistenți, dar deseori vom da dovadă de fragilitate. Vom accepta schimbările și pierderile, dar o vom face în modul și în ritmul propriu. Unul Dumnezeu și noi înșine vom putea stabili calendarul temporar al evenimentelor.
(Un codependent în recuperare) 

Dificultăţile și stresul nu sunt menite să ne facă traiul mai interesant, ci fac parte din viața, creșterea și evoluția personală. Tot ce vom face cu vremurile grele și cu energia acestor momente este opțiunea noastră. 

Vom putea valorifica energia momentelor dificile, pentru a rezolva și depăși problemele. Vom putea folosi această energie, pentru a ne îmbunătăți abilitățile și a descoperi mai mult spiritualitatea? Sau vom trece prin această situație suferind, interiorizând amărăciunea și refuzând să creștem sau să ne schimbăm? 

Crizele ne vor motiva și ne vor pregăti să înțelegem ce ni se potrivește mai mult. Putem folosi aceste vremuri pentru a evolua pozitiv în viață, pentru a descoperi iubirea și a ne dezvolta abilitățile. 

Alegerea ne aparține. Ne vom permite nouă înșine să simțim? Vom invoca spiritualitatea, inclusiv recunoștința, în astfel de situații? Vom solicita vieții și Puterii noastre Superioare un răspuns la întrebarea: „Ce învăț din această criză și ce să fac în prezent?” sau ne vom folosi de momentele dificile pentru a recădea în convingeri negative? Vom repeta vechile afirmații: „Nu voi reuși nimic... Sunt doar o victimă... În oameni nu poți avea încredere... Viața nu merită trăită”? 

Stresul sau energia momentelor dificile nu sunt mereu necesare în motivația creșterii și schimbării personale. Nu este nevoie să provocăm stresul, să-l căutăm sau să-l atragem. Dar dacă stresul există în viața noastră, atunci vom învăța să-l valorificăm în direcția dezvoltării și a bunăstării proprii. 

Doamne, fie ca "vremurile mele grele" să devină timp de recuperare. 

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©️Melody Beattie 

Meditații zilnice pe pagina de Facebook:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...