Răzbunarea - Meditația zilei


Răzbunarea 

16 septembrie 

Indiferent de timpul recuperării personale, și oricât de solide sau spirituale ar fi convingerile noastre, vom avea uneori un impuls irezistibil să pedepsim, să fim pe aceeași poziție defensivă cu o altă persoană. 

Vom vrea răzbunare! 

Ne vom dori să rănim o altă persoană la fel cum ne-a rănit el sau ea. Vom vrea ca viața să-i răsplătească după merite. De fapt, intenția noastră ar fi, mai exact, să-i dăm vieții o direcție așa cum ne-o imaginăm noi. 

Bineinteles, acestea sunt sentimente normale, dar nu e indicat să ne ghidăm după ele. Aceste sentimente sunt parte din furia ce ne copleșește, dar a-l judeca pe celălalt nu ține de competența personală. 

Ne vom permite să simțim furia. Este util să mergem chiar mai departe, permițându-ne să simțim și alte sentimente, cum ar fi durerea și resentimentele. Scopul nostru este să le scoatem la suprafață, să eliberăm aceste sentimente și să le punem capăt. 

Îl putem responsabiliza pe celălalt pentru acțiunile sale, dar rolul de judecător nu este obligația noastră. Dacă urmărim în mod activ răzbunarea, aceasta nu ne va ajuta. Acest lucru va constitui o piedică în calea creșterii personale și un mare regres. 

Îndepărtați-vă. Încetați astfel de jocuri. Evitați momeala. Însușiți-vă lecția.  Mulțumiți celeilalte persoane că v-a învățat ceva de valoare. Și puneți punct. 

Acceptarea ajută. Iertarea ajută și ea - nu genul de iertare care îi va permite celuilalt să te folosească din nou, ci iertarea care îl eliberează să meargă pe un drum separat, în timp ce furia și resentimentele tale sunt eliberate. Acest proces te ajută să mergi pe calea aleasă de tine. 

Astăzi, voi fi la fel de furios/furioasă pe cât am nevoie pentru a-mi încheia conturile cu ceilalți. Odată ce-mi voi elibera furia, voi aplica iertarea, dar o iertare marcată de limite sănătoase. Realizez faptul că limitele sănătoase, însoțite de iertare și compasiune, îmi vor da putere să merg mai departe. 

🖍 Traducere de Mariana Cașu după ©️Melody Beattie 

#codependenţa #meditații #Dumnezeu #relații #recuperare #iertarea #detasarea #limitesanatoase
#elibereazafuria #sentimente #today #16septembrie #razbunarea #mânia #furia #newlife

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un gest "neconvenabil"

Frica de iubire

O femeie a plecat...